Informa
6月12日
Show Filter
08:45 - 08:50 5 mins
5G World Keynotes - Premium content
Chair’s Opening Remarks
  • Ray Le Maistre - Editor in Chief, Light Reading
08:50 - 09:00 10 mins
5G World Keynotes - Premium content
Analyst intro: Global state of play of 5G and expectations for the next 24 months
  • Reviewing the global operator 5G test and trials scene
  • Analysing trends in Telco 5G technology approaches
  • The road ahead from WRC
  • Standards and Release 16 expectations
  • 5G enabled devices and smartphones; what are the roll out and uptake expectations?
  • Dario Talmesio - Principal Analyst & Practice Leader, Ovum
09:00 - 09:20 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Operator Keynote: Reality check: What have we achieved and where do we go from here?
  • 5G fixed broadband efforts
  • Getting ready to launch a truly mobile 5G
  • Densifying your network and capitalising on the small cell opportunity
09:20 - 09:40 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Keynote: Transforming Mobile Network Economics
09:40 - 10:10 30 mins
5G World Keynotes - Premium content
CxO Panel: The 5G realisation beyond first deployments
  • Beyond home broadband 
  • 5G smartphones and expected consumer uptake 
  • Learnings from innovations in global regulatory frameworks 
  • What are the market tools that will unlock innovation? 
  • Anticipating the technologies that will change network services forever
  • Karim Taga - Managing Partner, Arthur D. Little
  • Ronan Dunne - Executive VP and President of Verizon Wireless, Verizon
  • Alex Choi - Senior Vice President Research and Technology Innovation, Deutsche Telekom Group
10:10 - 11:00 50 mins
5G World Keynotes - Premium content
Networking break & exhibition visit
11:00 - 11:20 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Operator Keynote: Where promise meets reality
  • Overview of the 5G work leading up to connecting a customer with a commercial 5G technology

  • Scaling up the IoT capabilities with 5G in the agriculture industry

  • Commitments to bring the latest technology to cities and rural areas

  • Elisabetta Romano - CTIO, TIM
11:20 - 11:35 15 mins
5G World Keynotes - Premium content
Connecting and accelerating at the speed of innovation
  • Rethinking your network architecture 
  • Bringing in an accelerated speed of change 
  • Virtualisation at the heart of your 5G preparation
11:35 - 11:55 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Operator Highlight: 5G Commercialization and Beyond
  • Open the 5G era: World’s first 5G commercialisation

  • SK Telecom’s differentiated 5G infrastructure & services

  • 5G trial activities

  • Jong Kwan Park - SVP and Head of 5GX Labs, SK Telecom
11:35 - 12:25 50 mins
Here & Now - Free content
LTE and 4G - mission accomplished?
  • Ensuring 4G networks meet growing demand

  • Utilising LTE-Advanced to tackle congestion in urban areas and improve coverage in rural locations

  • Reducing delay and improving the customer experience at peak times

11:40 - 12:00 20 mins
5G Enabled Mobility - Free content
Chairman’s Opening remarks and market review: Is the automotive industry truly a driver for 5G?
  • Reviewing the state of play of 5G and autonomous vehicles
  • What are the in-vehicle infotainment opportunities of 5G?
  • Operators betting on smart cars
  • Will consumers pay for smart vehicles?
  • Alan Hadden - Consultant and former President of the GSA, Hadden Telecoms Limited
11:55 - 12:25 30 mins
5G World Keynotes - Premium content
CTO Panel: Realising the new, distributed and dynamic value architecture
  • Building a smart network fabric on top of devices, sensors and the cloud
  • Should Operators share the 5G network costs?
  • Re-examining the network architecture and reliability - Is it built for 5G?
  • Digitising and automating processes to cut down deployment time and costs
  • Securing access to critical 5G resources; fibre, towers and street furniture
  • Working closely with regulatory authorities and developing a spectrum strategy
  • Shutting down 2G & 3G and what are the timelines?
  • What role will LTE play in the next 10 years?
  • Moderator Gabriel Brown - Principal Analyst, Heavy Reading
  • Ibrahim Gedeon - CTO, TELUS
  • Brendan O'Reilly - CTO, O2
12:00 - 12:30 30 mins
5G Enabled Mobility - Free content
Panel: 5G for a connected traffic & management
  • What are the grounds of collaboration between road authorities, telcos, car manufactures and more?
  • What are the data, edge, networking or other supporting technologies to achieve a safe transition to smart mobility?
  • Reviewing the network and spectrum requirements
  • Rudi Strobbe - Innovation Manager (Lead), AXA Belgium
  • Akos Bona - Digital Champion of Hungary and Member of the Digital Skills and Jobs EU Coalition, European Commission and Member of Board of Directors, Digital Future Foundation
12:25 - 12:45 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Keynote: OpenRAN and 5G network economics
  • John Baker - SVP, Business Development, Mavenir
12:25 - 13:55 90 mins
Here & Now - Free content
Break
12:30 - 14:00 90 mins
5G Enabled Mobility - Free content
Networking break & exhibition visit
12:45 - 13:55 70 mins
5G World Keynotes - Premium content
Networking break & exhibition visit
13:55 - 14:05 10 mins
Here & Now - Free content
Chair’s Opening Remarks
  • Guy Redmill - Managing Director , Redmill Communications, UK
14:05 - 14:10 5 mins
Network Economics & Transformation - Premium content
Chairman's Remarks
  • Stephane Teral - Executive Director - Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
14:05 - 14:10 5 mins
Network as a Service- Premium content
Chair’s Remarks
  • Dario Talmesio - Principal Analyst & Practice Leader, Ovum
14:05 - 14:10 5 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content
Chair’s Remarks
  • Julian Bright - Senior Analyst, Intelligent Networks, Ovum
14:05 - 14:10 5 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content
Chair’s Remarks
  • Thomas Magedanz - Director of NGNI, Business Unit NGNI, Fraunhofer FOKUS
14:05 - 14:35 30 mins
5G Enabled Mobility - Free content
Panel: Infotainment for the mobility industry
  • What can the train, car and airport industries learn from each other?
  • The passenger metamorphosis to the data consumer
  • What infotainment opportunities will 5G bring?
  • Network slicing for the mobility industry
  • Usman Javaid - Director of Digital Products and Solutions and Group Head, Vodafone Group
  • Aarti Holla - Secretary General, EMEA Satellite Operators Association (ESOA)
14:05 - 15:05 60 mins
LeadersIn 5G Summits - Invite only
5G and AI
  • Dimitris Mavrakis - Research Director, ABI Research
14:05 - 14:35 30 mins
Here & Now - Free content
Design and planning for 5G with propagation modeling
  • Studies based on 1000s of measurements in 3.5, 28, and 39 GHz

  • Key learnings from RF propagation modeling studies

  • Assuring applications in 5G network design

  • Burak Berksoy - Director, Mobile Access Services, Netscout
14:10 - 14:30 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content
Operator Highlight: 5G Commercialization and Beyond
  • Open the 5G era: World’s first 5G commercialisation 
  • SK Telecom’s differentiated 5G infrastructure & services 
  • 5G trial activities
  • Jong Kwan Park - SVP and Head of 5GX Labs, SK Telecom
14:10 - 14:30 20 mins
Network as a Service- Premium content
Operator Case Study: Building a 5G enterprise business
  • How are Operators preparing internal functions for 5G monetisation

  • Consumer Vs enterprise; who will adopt 5G first?

  • Packaging and selling 5G successfully

  • The network slicing opportunity

  • Carl Arntzen - CEO, Worcester Bosch
  • Mark Stansfeld - Chair, Worcestershire Local Enterprise Partnership and GiffGaff
14:10 - 14:30 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content
Can 5G exist without virtualised networks?
  • Creating the ability to adapt to the dynamic nature of mobile traffic
  • What are the transformation timelines the industry should be looking at for virtualisation and cloudification?
  • What are the next steps after virtualisation?
  • Will public cloud rise soon?
  • Alain Guigui - 5G Architect, Communications and Media Solutions, Hewlett Packard Enterprise
14:10 - 14:30 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content
Operator Highlight: Viva Kuwait’s 5G large scale deployment story
  • When should you start looking at transport network updates? 
  • Reviewing key technologies selections and operating model choices 
  • Key elements impacting the 5G business case
  • Zarrar Khan - Chief Technology Officer, Viva Kuwait
14:30 - 14:50 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content
5G RAN Evolution
  • How can c-RAN help achieve the 5G vision?
  •  Creating a flexible infrastructure that supports the increasingly heterogenous RANs
  • Sameh Yamany - CTO, Viavi Solutions
14:30 - 15:00 30 mins
Network as a Service- Premium content
Best practice showcase: Smart city initiatives
  • How are municipalities supporting 5G innovation?
  • Reviewing existing 5G smart city initiatives
  • Best practice for municipality and Telco collaboration
  • Moderator Dario Talmesio - Principal Analyst & Practice Leader, Ovum
  • Panellist Dimitra Simeonidou - Director, Smart Internet Lab
  • Eduard Martin - 5G Programme Director, 5G Barcelona
14:30 - 14:50 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content
Container based 5G networks virtualisation to maximize efficiency and agility
  • Deploying 5G Core control and user plane on containers

  • How does the ecosystem change after virtualization containerization? 

  • Orchestration to the edge and multi-tenancy

  • Accelerating service delivery on edge clouds

  • Have we reached the era of API first?

  • Martin Taylor - Chief Technology Officer, Metaswitch
14:30 - 14:50 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content
Embarking on the Journey to 5G
  • How operators can transform their networks today to support 5G services tomorrow 
  • The importance of a software-defined signaling core 
  • Recommendations for moving to virtualized infrastructure and use of data and analytics to secure the signaling core

  • Steve Legge - Chief Operating Officer, NetNumber
14:35 - 14:55 20 mins
5G Enabled Mobility - Free content
Ensuring QoS for the transportation industry
  • Achieving QoS and the coverage scenario
  • Who is responsible for QoS?
14:35 - 14:55 20 mins
Here & Now - Free content
Taking immediate advantage of IoT
  • Taking an impactful position in the IoT ecosystem 
  • Deploying low-power wide-area networks (LPWANs) 
  • Developing NB-IoT products
14:50 - 15:20 30 mins
Network Economics & Transformation - Premium content
Panel: Is the future O-RAN?
  • Why are global Operators supporting an open RAN business model; what are the benefits?
  • RAN evolution to become more open and smarter
  • Using real-time analytics for machine learning systems and artificial intelligence
  • Equipping virtualized network elements with open, standardized interfaces
  • Stephane Teral - Executive Director - Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
  • Markus Brunner - Head, Standardization, Swisscom
14:50 - 15:20 30 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content
Panel: The Journey to Cloud-Native
  • Should cloud-native be the goal for 5G operators?
  • Reviewing technologies, processes and models that need to change on the journey to cloud-native
  • What are the challenges CSPs can expect along the way
  • Expected benefits Operators can achieve at each Cloud-Native step
  • Moderator Julian Bright - Senior Analyst, Intelligent Networks, Ovum
  • Oguz Sunay - Chief Architect, M-CORD, ONF
  • Lee Hines - Chief Strategist, Communications & Media Solutions, Hewlett Packard Enterprise
  • Gilad Garon - CEO, ASOCS
14:50 - 15:20 30 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content
Panel: Realising 5G with 'anyhaul' transport
  • How is anyhaul becoming a critical component of 5G?
  • Key considerations on anyhaul transport (including CPRI, eCPRI, xPON, DOCSIS 3.1, OTN etc)
  • Identifying the key industry players delivering this connectivity
  • Aarti Holla - Secretary General, EMEA Satellite Operators Association (ESOA)
  • moderator Thomas Magedanz - Director of NGNI, Business Unit NGNI, Fraunhofer FOKUS
14:55 - 15:25 30 mins
5G Enabled Mobility - Free content
Panel: 5G and automotive security
  • Who is responsible for the vehicles security and liable?
  • Autonomous vs Cooperative systems
  • Reviewing dedicating test solutions for smart cars
14:55 - 15:15 20 mins
Here & Now - Free content
Network densification: utilising the latest strategies and technologies
  • Learnings from successful 4G densification projects in urban areas 
  • Strategies for the cost-effective deployment of small cells 
  • Taking a smart approach to combining small cells, Massive MIMO and more
15:00 - 15:20 20 mins
Network as a Service- Premium content
Operator viewpoint: Operators as the true enablers of smart cities
  • Reviewing business models that place the Telco at the heart of a smart city

  • Winning strategies and collaborations that will accelerate an Operator’s role in the smart city ecosystem

  • Joao Ricardo Moreira - Head of Corporate, NOS
15:15 - 16:15 60 mins
LeadersIn 5G Summits - Invite only
Delivering the Digital Dividend - the EUR 200bn free-cash-flow opportunity for telecos
  • Karim Taga - Managing Partner, Arthur D. Little
15:15 - 15:55 40 mins
Here & Now - Free content
Break
15:20 - 16:20 60 mins
Network Economics & Transformation - Premium content
Networking break & exhibition visit
15:20 - 16:20 60 mins
Network as a Service- Premium content
Networking break & exhibition visit
15:20 - 16:20 60 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content
Networking break & exhibition visit
15:20 - 16:20 60 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content
Networking break & exhibition visit
15:25 - 16:05 40 mins
5G Enabled Mobility - Free content
Networking break & exhibition visit
15:55 - 16:15 20 mins
Here & Now - Free content
The cloudified networks rolling out today
  • How in reach is a fully cloud-native network?
  • Fully virtualized and highly automated from the RAN to the core 
  • Tackling orchestration and preparing to capitalise on network slicing opportunity
16:05 - 16:25 20 mins
5G Enabled Mobility - Free content
5G enabling autonomous maritime
  • Which technologies will allow a vessel to operate autonomously, miles from shore?
  • Overview of the industry’s latest R&D developments
16:15 - 16:35 20 mins
Here & Now - Free content
Data analytics: leveraging the intelligence in your network
  • Can you afford not to make best use of your data? 
  • Separating the data you need from the data you don’t 
  • The latest approach to utilising big data efficiently and effectively
16:20 - 16:50 30 mins
Network Economics & Transformation - Premium content
Panel: NSA vs SA
  • Who is standalone 5G NR really for?
  • Reviewing trials using NSA and SA
  • Expectations for the arrival of NSA compatible devices
  • How O-RAN can support SA roll out
  • Moderator Stephane Teral - Executive Director - Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
  • Matteo Gatta - Technology Strategy & Innovation Director, Proximus
  • Remi Thomas - Director of the Technical Strategy, Orange Group
  • Tommy Bjorkberg - Director, CTO Group, ZTE
  • Neeraj Pandey - VP Network Engineering & Delivery, Vodafone
16:20 - 16:40 20 mins
Network as a Service- Premium content
Fixed Wireless Access as an economic alternative to address network densification
  • What is the broadband connectivity proposition for consumers and enterprises?
  • FWA as cost effective network deployment solution
  • FWA; complementing or competing with fibre?

  • Rosalind Singleton - Managing Director, UK Broadband
16:20 - 16:50 30 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content
Panel: Orchestration and the Open Source Conundrum
  • Dealing with the new levels of network complexity
  • What are the implications of using open source?
  •  What are the key learning from orchestration developments
  • Best practice on approaching network and service orchestration
  • Moderator Julian Bright - Senior Analyst, Intelligent Networks, Ovum
  • Andrea Calvi - Head of Network Innovation, Telecom Italia
  • David Hutton - Head of Networks, GSMA
16:20 - 16:40 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content
Small cell mobile backhaul
  • Achieving increased flexibility in available backhaul solutions
  • Technology and backhaul options for small cells
  • How to avoid backhaul becoming the cost and performance bottleneck in small cell deployment
16:25 - 16:45 20 mins
5G Enabled Mobility - Free content
Making vehicles smarter, safer while improving the driving experience with C-V2X
  • LTE, 5G and C-V2X
  • Supporting short and long range transmissions between vehicles and roadside infrastructure
  • Reviewing the C-V2X transmission modes; employing conventional networks and working independently of cellular networks
  • Maxime Flament - CTO, 5GAA
16:25 - 17:25 60 mins
LeadersIn 5G Summits - Invite only
5G and the enterprise opportunity
  • Alexander Harrowell - Senior Analyst, SoHo and SME, IT and Telecoms, Ovum
16:35 - 17:35 60 mins
Here & Now - Free content
Capturing the FWA opportunity
  • Successes and learnings from 4G FWA roll out and 5G FWA trials
  •  Enabling fibre-equivalent connectivity with new spectrum bands and radio innovations 
  • Steps towards faster move reliable FWA with 5G
16:40 - 17:00 20 mins
Network as a Service- Premium content
Panel: Reviewing the FWA value proposition in developed, rural and developing markets
  • Competing profitably against wired incumbents
  • Maximising spectral utilisation with FWA
  • Monetising the rural connectivity opportunity
  • 5G, FWA, satellites and & mission critical communications
  • Leveraging LTE and 5G NR networks for FWA
  • Dario Talmesio - Principal Analyst & Practice Leader, Ovum
  • Richard Mooney - VP Strategy, Liberty Global
  • Filip Bankovic - CTO, Telekom Srbija
  • Els Baert - Director of Marketing and Communications, NetComm
16:40 - 17:00 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content
Session title TBC
16:45 - 17:05 20 mins
5G Enabled Mobility - Free content
The DT & A9 motorway use case
  • What is cellular vehicle-to-everything?
  • Achieving low latency, direct safety, communication to function without network coverage
  • Using smartphone connectivity for legacy fleet
  • C-V2X operating without a SIM or network assistance
16:50 - 17:10 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content
Infrastructure sharing; dealing with the inevitable growth of infrastructure requirements
  • Reviewing global efforts of infrastructure sharing and results
  • Easing capital and total cost of ownership
  • Where does spectrum sharing come in?
  • Should Operators focus on their network strengths and let the infrastructure management to others?
16:50 - 17:10 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content
Increasing network flexibility with vEPC
  • Reducing time to market for new services 
  • Providing a large number of applications and services with open APIs & data centre sharing
  • Tu Jiashun - Principal Scientist of NFV/SDN Products, ZTE Corporation
17:00 - 17:20 20 mins
Network as a Service- Premium content
Panel: Beyond fixed wireless access: The 5G Services that will make a difference
  • What impact will services like FWA or eMBB have on the top and bottom lines of service provider financials?
  • Where's the business case for 5G services?
  • Which are the industries that will consume 5G first?
  • Sacha Dudler - General Manager - Corporate Performance and Strategy Execution, Saudi Telecom Group, (KSA)
17:00 - 17:20 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content
Panel: Multi-access Edge Computing in 5G
  • The relevance of ETSI MEC in 5G 
  • Developing the edge computing ecosystem 
  • MEC as a slicing enabler 
  • Addressing the multi-vendor/network/access challenge
  • Walter Featherstone - ISG MEC (Multi-access Edge Computing) WG DECODE Chairman, ETSI
  • Moderator Thomas Magedanz - Director of NGNI, Business Unit NGNI, Fraunhofer FOKUS
17:10 - 17:30 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content
Results and learnings from 5G NR field testing
  • The 5G NR key technology components to be measured

  • Propagation at sub6 and cm-/mm-wave spectrum

  • Results from deployed 5G NR networks
  • Meik Kottkamp - Principal Technology Manager, Rohde & Schwarz
17:10 - 17:30 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content
5G and the upper layers of orchestration
  • What orchestration is needed for 5G and how does it differ from existing practices?
  • What does 5G bring to operation and business services and how to assure them?
  • How to do dynamic network slicing?
17:20 - 17:50 30 mins
Network as a Service- Premium content
Panel: What are the right business structures to address the enterprise space?
  • What is the best investment strategy for 5G?

  • Should Operators just focus on their bread and butter; networks and connectivity provision

  • How will the Telco industry develop in the next 10 years?

  • Mila Milenkovic - Head of Digital Innovations and Applications, Telekom Srbija
17:20 - 17:50 30 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content
Advanced transport network integration for network slicing
  • Reviewing the SA transport requirements 
  • Higher speed interfaces, increased network capacity and other 5G transport benefits 
  • Slicing technologies and expectations: FlexEthernet, OTN, VPNs 
  • The need for a unified, multi- domain 5G network orchestration approach 
  • The technology roadmap options to 5G orchestration; evolving existing solutions vs Open-Source
17:30 - 17:50 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content
Panel: 5G RAN optimization with machine learning & SON
  • Improving operations, administration and maintenance with SON
  • Extending the autonomous management vision to the end to end network
  • Market drivers for SON adoption
  • SON technology, use cases & implementation architectures
  • Key trends in next gen LTE & 5G SON implementations
  • Chris Murphy - Director of Research, Location Intelligence, VIAVI Solutions
  • Stephane Teral - Executive Director - Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
17:30 - 18:00 30 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content
Panel: Timing and synchronization in high performance 5G networks
  • What the new challenges in timing and synchronization throughout the network
  • Reviewing innovative industry solutions such as Time Sensitive Networking for Fronthaul (IEEE 802.1CM) or eCPRI
  • Current standards
  • Julian Bright - Senior Analyst, Intelligent Networks, Ovum
17:50 - 17:55 5 mins
Network Economics & Transformation - Premium content
Close of Track 1
17:50 - 17:55 5 mins
Network as a Service- Premium content
Close of Track 2
17:50 - 17:55 5 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content
Close of Track 3
Showing of Streams
Showing of Streams

* 活动内容有可能不事先告知作更动及调整。